UML on tulevaisuutta


Taas mennään, jo seitsemättä kertaa. Lähes kokonaan kotimainen ja erityisesti oululainen nykymusiikkifestarimme tarjoaa tänäkin syksynä mittavasti antiaan. Tästä suuri kiitos lankeaa hienoille yhteistyökumppaneillemme ja taiteilijoillemme.

Lämpimästi tervetuloa myös kaikki kävijät ja heidän muassaan Suomen Säveltäjät ry:n syyskokouksen osanottajat. Heidän kanssaan pohdimme säveltäjän tulevaisuutta seminaarissamme ”Kuka säveltää vuonna 2020?” Tämä seminaari on avoin kaikille. Tervetuloa mukaan pohtimaan musiikin ja sen tekijöiden roolia tulevaisuuden mediaympäristöissä. Lokakuussa uuden musiikin soidessa Oulu on jälleen keskipiste Suomen kulttuurikartalla.

Tulevaisuutta edustavat myös Jokilaaksojen Musiikkiopiston nuoret säveltäjät, jotka marras-joulukuun vaihteessa päättävät festarikautemme Sävellys soikoon! -konserttikiertueellaan. Juuri heitä tarvitaan, mikäli musiikkikulttuurimme elinvoimaisuus ja omaehtoisuus halutaan taata jatkossakin. Oulussa nuorten säveltäjien koulutus loppui kaupungin säästötoimien seurauksena. Haluamme sen takaisin.

UML on mielenkiintoista musiikkia ja mielenkiintoisia ihmisiä. UML-olio

Tervetuloa nauttimaan ja ihmettelemään!

Jukka Ruohomäki Olli Roman