Uuden Musiikin Lokakuu on pohjoisen Suomen nykymusiikin juhla, joka tuo yhteen säveltäjät, esiintyjät ja rohkeasti uudesta ja yllättävästä kiinnostuneet yleisöt.

Koe seutumme modernit äänet!

 


Vuoden 2024 festivaaliohjelma julkaistaan lähiaikoina!

 

 

Heijastuksia maailmasta

Vuoden 2023 Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla nousevat esiin säveltäjien muistot ja kuvitelmat sekä tarinat luonnosta, ihmisyydestä ja merkillisistä äänistä. Ajattelun ja lähestymistapojen moninaisuus korostaa kirjavuutta, jolla musiikkia voi esittää ja kuunnella.

Festivaalin ennakkoluulottomat, rohkeat ja virtuoosiset yhtyeet ovat Hai-kvartetti ja Trio Was+. Lisäksi kuulemme tulkintoja oululaisilta nykymusiikkiin erikoistuneilta muusikoilta. Sävellyksen kansainvälistä mestarikurssia opettaa Carola Bauckholt, jonka teoksissa huolellisesti tutkitut hälyäänet syttyvät eloon.

Nykymusiikki nousee klassisen musiikin perinteestä, jota säveltäjät ja muusikot aktiivisesti uudistavat oman aikamme ilmiöillä. Säveltäjät haluavat tänäänkin käydä herättää kuulijassaan sekä tunteita että ajatuksia ja kutsua hänet vuoropuheluun.

Tervetuloa kokemaan ennenkuulumatonta uutta musiikkia!

Anna-Sofia Anttonen & Tuomas Kettunen
taiteelliset johtajat
Uuden Musiikin Lokakuu 2023

Anna Sofia Anttonen Tuomas Kettunen by Jouni Nieminen

 


TUKIJAT:

TaiteenEdistamiskeskus MusiikinEdistamissaatio  Goethe InstituuttiKulturLxArtsCouncilLuxembourgsiku logoOulu opisto LOGOJokilaaksojenMusiikkiopistoPohjoisPohjanmaa SKRSuomenSaveltajatRy

KUMPPANIT:

OuluSinfoniaOulunKonservatorioYLE Radio1Limingan Seudun MusiikkiopistoTuiranKamarikuoro